29 Haziran 2013 Cumartesi

İnternet Ortamında Çocuk ve Gençleri Koruma Teknikleri

     Daha önce ki makalemde de bahsettiğim gibi internet ortamından hem kendimizi hem çocuklarımızı korumak için çeşitli yöntemler var. Bunlardan birtanesi de DNS server ayarları yaparak bilgisayarımızdan yapılan hertürlü internet bağlanma isteklerini bir filtreden geçirebiliriz.

      DNS server yöntemlerinden en çok kullanılan yöntem OpenDNS yöntemidir. OpenDNS dünyanın en büyük açık Domain isim serverlarından biridir. www.opendns.com sitesinden birçok detaylı bilgiye ulaşılabilir. Yapmanız gereken PC, Laptop yada Router (en doğrusu budur) ayarlarınızdan DHCP server ayarlarının yapıldığı yerde ki DNS server 1 ve 2 ye 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 ip adreslerini girmeniz yeterlidir. Bu sayede, ev yada iş yeri ortamında ki bilgisayar yada internet cihazlarınızı Phising, spambot, malware, kötü amaçla hazırlanmış websiteleri, pornografik, gereksiz yada yanıltıcı reklamların sunumu yapılan websiteleri bloke ederek koruyabilirsiniz.

     Ev kullanıcıları için özel yönetim paneli ile opendns websitesine üye olarak, networkünüzde ki bütün internet bağlantı isteklerini izleyebilir, birkaç seviyeden oluşan bloklama yöntemi ile Facebook, twitter gibi sosyal medya websitelerine kadar blok işlemi yapabilirsiniz.

     Bu DNS yöntemi Türkiyede de benzer bir yöntemle kullanılmaktadır. Fakat ücretli olduğu için belki birçok kullanıcı bu servisten faydalanmak istemeyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder